FIFA buigt zich weer over handelswijze van Chelsea

20 september 2017, 16:01

De FIFA heeft voor de derde keer in acht jaar een onderzoek ingesteld naar de handelswijze van Chelsea omtrent het vastleggen van jonge spelers. De wereldvoetbalbond onderzoekt of er wat dit betreft wel sprake is van zuivere koffie bij de West-Londense topclub.

Tegenover Sky Sports heeft de FIFA bevestigd dat het een onderzoek heeft ingesteld naar Chelsea, maar de mondiale voetbalfederatie geeft verder geen informatie prijs over de details. The Blues zijn al tweemaal onderzocht omwille van deze reden. In 2009 werd de club zelfs voor twee transferwindows uitgesloten van de transfermarkt. Er werd onder meer onderzoek gedaan naar voormalig Eredivisie-spelers Gaël Kakuta en Bertrand Traoré.

De FIFA-regels stellen dat clubs geen spelers van onder de achttien jaar mogen vastleggen, tenzij hun ouders geëmigreerd zijn door redenen die niet gerelateerd zijn aan voetbal. Als de club en de speler zich vijftig kilometer van elkaar vandaan bevinden, mag het overigens wel. Binnen de Europese Unie mogen overigens spelers tot zestien jaar een transfer maken, maar dan moeten secundaire voorwaarden als scholing, verzorging en huisvesting wel goed geregeld zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen