Van Leer debuteert, maar is niet per se de 'bekerkeeper'

20 september 2017, 13:50

Ajax staat op deze woensdag tegenover Scheveningen in de eerste ronde van het toernooi om de KNVB Beker. In het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag, waar het duel wegens de risicofactor gespeeld zal worden, zal Benjamin van Leer onder de lat staan. De van Roda JC overgekomen goalie maakt zijn debuut, omdat Andre Onana rust krijgt.

"Ik kijk ernaar uit. Ik wil minuten maken voor deze club, daarvoor heb ik uiteindelijk ook getekend. Ik heb er heel veel zin in. Ik hoopte er al op", glimlacht Van Leer voor de camera van Ajax TV. Dat hij zijn debuut mag vieren, betekent niet automatisch dat hij de bekerkeeper van Ajax is. "Daar zijn geen afspraken over gemaakt", geeft Van Leer aan. Hij zit inmiddels aardig op zijn plek, zo geeft hij aan. "Het was eerst wel aanpoten, het niveau verschil met Roda JC is groot. Maar ik leer hier elke dag."

Tijdens de zomerstop werd Van Leer als vervanger van Diederik Boer aangetrokken. De sluitpost kende een lastig begin bij zijn nieuwe club, vanwege de situatie rond Abdelhak Nouri tijdens het trainingskamp in Oostenrijk. "Ik zat er natuurlijk wel middenin, maar het was wel een andere situatie, omdat ik Appie nog maar een weekje kende. Het is heel treurig. Als je bij de familie komt, dan maak je het echt van heel dichtbij mee. Zij hebben het heel zwaar. Ik hoop dat er een wonder gebeurt, maar dat heb je helaas niet in eigen hand."

Het item van Ajax TV met Van Leer op YouTube:

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen