Bekerfeest bij Kozakken Boys en GVVV: "Kippenvel"

20 september 2017, 09:32

De grootste verrassingen in het toernooi om de KNVB Beker waren dinsdagavond Kozakken Boys en GVVV Veenendaal. Beide amateurverenigingen wisten een profclub uit te schakelen, met respectievelijk De Graafschap (1-1, penalty's) en FC Dordrecht (1-0). Het was feest op Sportpark de Zwaaier en Sportpark Panhuis.

Kozakken Boys

"Dit is echt ongekend", glimlacht Kozakken Boys-coach Danny Buijs na het uitschakelen van De Graafschap voor de camera van het videokanaal van zijn club. "Het is een groot compliment voor de jongens. Ze hebbend de club weer op de kaart gezet. Kippenvel", aldus Buijs, die met Kozakken Boys uitkomt in de Tweede Divisie. "Van mij mag Feyenoord nu wel uit de loting komen", knipoogt de oud-Feyenoorder.

GVVV

De charme van het bekervoetbal kwam ook tot uiting in Veenendaal, waar GVVV met 1-0 van FC Dordrecht won dankzij een goal van Soufiane Laghmouchi. "Ik heb bij tijd en wijlen genoten langs de kant", zegt de trotse coach Niek Oosterlee na de bekerstunt op de clubwebsite. "Ook van goed verdedigen kan ik genieten. We zijn geen moment in de problemen geweest. Het was wel billenknijpen op het einde, terwijl ik daarvoor helemaal geen zorgen kende. We controleerden de wedstrijd, alleen hadden we 'm eerder moeten beslissen", vindt Oosterlee, die zich 'wel verbaasde' over het optreden van Dordrecht. "Ze hebben amper een kans gecreëerd vandaag. We hebben als ploeg een fantastische prestatie geleverd.

"We hebben deze wedstrijd niet alleen gewonnen op mentaliteit, maar ook op voetballend vermogen. Dit was een mooie avond", sluit Oosterlee af.

[photo,108918,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen