Voorzitter Palace: "Het ging niet werken met De Boer"

18 september 2017, 16:34

Steve Parish blijft achter zijn besluit om Frank de Boer te ontslaan als manager van Crystal Palace staan. De voorzitter van de club had niet het idee dat de situatie met de Nederlandse manager aan het roer nog ging verbeteren. 

De Boer werd na vier wedstrijden in de Premier League al ontslagen en dat leverde voorzitter Parish flink wat kritiek van buitenaf op. In gesprek met Holmesdale Radio legt hij uit dat het besluit niet is genomen op basis van de vier duels. "Frank werkt hier al sinds 1 juli en uiteindelijk merkte ik gewoon dat het niet meer ging werken. De resultaten waren niet goed. Natuurlijk hadden we het langer aan kunnen kijken, maar als dat was gegaan zoals ik denk, dan was dat niet goed geweest voor de club. Het zou nalatig zijn geweest."

"Ik vind het jammer dat het niet werkte, maar ik had het gevoel dat ik iets moest doen", blikt Parish terug. De voorzitter kijkt ook kritisch naar de weken waarin werd besloten om De Boer aan te stellen als manager. "We deden er te lang over om een trainer te vinden, daardoor raakten we ook wat opties kwijt. Frank maakte indruk tijdens de gesprekken, maar achteraf gezien waren we het misschien niet eens over wat op korte termijn bereikt kon worden. De Premier League is een heel andere competitie dan waar hij ervaring mee heeft."

De laatste wedstrijd van De Boer als manager, tegen Burnley, kreeg Crystal Palace veel complimenten over het vertoonde spel. "We speelden toen 4-3-3 en dat was duidelijk de beste speelwijze. Frank kreeg het voor elkaar het team goed te laten spelen in die formatie, maar we zaten in een neerwaartse spiraal en er moest iets veranderen", besloot Parish.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen