Directeur Oversier niet verrast door slechte start NEC

18 september 2017, 10:21

De start van NEC in de Jupiler League is met acht punten uit vijf wedstrijden ronduit teleurstellend te noemen. Directeur Remco Oversier, die deze zomer werd aangetrokken van RKC Waalwijk, is echter niet verrast door de matige start van zijn club.

Vrijdag speelde NEC thuis met 1-1 gelijk tegen FC Emmen. Een nieuwe dreun voor de club die nu zevende staat, een plaats die te laag is voor de kwaliteiten in de selectie. Daar is Oversier het mee eens. "Natuurlijk hebben we een goede spelersgroep. Maar de groep is pas kort bij elkaar en daarbij hebben veel spelers tijd nodig, omdat ze vorig seizoen niet vaak negentig minuten hebben gespeeld. Een aantal spelers komt terug van blessures. Er zijn zeventien spelers vertrokken en negen erbij gekomen, in relatief korte tijd. Dan heb je tijd nodig. Dat is de logica van het voetbal", stelt Oversier in De Gelderlander.

Hij is dan ook niet verbaasd door het zwakke begin van NEC. "Ik had eigenlijk niets verwacht. Je leert ook van verhalen uit het verleden. Gedegradeerde clubs hebben vaak de start in de eerste divisie zoals wij die nu hebben", weet Oversier. "Na een degradatie zie je vaak veel wisselingen bij een club, ook in de technische staf en directie. NEC is een tijd stuurloos geweest, ik ben zelf pas in jullie begonnen. Dan kan het zijn dat het in het begin punten harken is. Ben ik teleurgesteld? Natuurlijk. Ben ik verrast? Feitelijk gezien ergens niet.''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen