Het was een grimmige topper met twee gezichten

18 september 2017, 07:00

34 overtredingen, zeven gele kaarten, één rode prent en een handvol opstootjes. Het was het resultaat van de topper tussen PSV en Feyenoord (1-0). De titanenstrijd was niet alleen spannend van de eerste tot de laatste minuut, maar ook bij vlagen grimmig. "Het hoort erbij, zeker bij zo'n topper."

De eerste topper van het eredivisieseizoen was meteen een boeiende. Feyenoord had de kans om PSV op zes punten en Ajax (1-1 bij ADO) op vijf punten achterstand te zetten, maar liet deze liggen in een harde wedstrijd. Hoewel de Rotterdammers na de 1-0 van Gastón Pereiro en de rode kaart voor Steven Berghuis de rug rechtten en zelfs met tien man een overwicht creëerden, bleef het bij 1-0 in Eindhoven (verslag). Daardoor gaan Feyenoord en PSV samen met AZ aan de leiding in de Eredivisie.

"Het hoort erbij"

Het ging dus op het scherpste van de snede. "Ik ben daar wel een voorstander van", zegt Jürgen Locadia na afloop voor de camera van FCUpdate.nl. "Ik hou wel van het in de duels spelen. Soms ging het wel wat ver, maar dat is ook Feyenoord. Zij gaan altijd scherp de duels in, en wij gingen daar wel in mee", aldus de aanvaller van PSV, die het zelf een keer aan de stok had met Ridgeciano Haps. "Ik hou er wel van en het hoort er ook bij, zeker bij zo'n topper. Het is ook goed voor het voetbal, als iedereen scherp is in de duels."

Aan de zijde van Feyenoord is Kevin Diks het daar wel mee eens. "Wij waren fel, zij ook. Dan krijg je zo'n wedstrijd. Dat hoort ook bij een topper. Ik denk alleen dat wij wat te vaak geel kregen, zeker in vergelijking met PSV", stelt de rechtsachter van Feyenoord. "Ik vind het wel lekker als het er hard aan toe gaat, maar wel tot een certain point", voegt Diks toe.

Twee gezichten

Wat betreft de wedstrijd waren beide partijen het er ook over eens dat de eerste helft duidelijk voor PSV was en dat Feyenoord ondanks de numerieke minderheid het betere van het spel had in het tweede bedrijf. Het maakte het een spannende pot. "De eerste helft was van ons", vindt Locadia. "We begonnen goed en maakten een snelle goal. In de tweede helft speelden we echter matig. Ik kwam toen zelf ook minder aan de bal. Feyenoord deed dat ook goed. Maar dat is geen excuus: zij hadden tien man en wij hoorden uit te lopen, zeker thuis. Het sloeg echt nergens op hoe wij het soms uitspeelden. We hebben lelijk gewonnen, maar het gaat om de drie punten en de gedeelde eerste plek", benadrukt Locadia.

Door: Koen Jans

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen