Nonchalant Ajax laat onnodig punten liggen bij ADO

17 september 2017, 16:36   Bijgewerkt: 17 september 2017, 16:57

Ajax heeft slechte zaken gedaan met het oog op de kraker tussen PSV en Feyenoord, die later op de zondag wordt afgewerkt. Het bleef op bezoek bij ADO steken op een 1-1 gelijkspel. Ajax was voor rust heer en meester en kwam door Joël Veltman terecht op voorsprong. In de tweede helft zakte het steeds verder terug en moest het de gelijkmaker van Bjorn Johnsen toestaan. De Amsterdammers ontketenden nog een slotoffensief, maar de uitblinkende Robert Zwinkels bleek niet te passeren.

ADO begon feller aan de tweede helft en doelman André Onana moest vrijwel direct in actie komen na een gecaramboleerde inzet van Johnsen. Ajax schrok wakker en kreeg enkele prima mogelijkheden op een doelpunt. Ziyech zag een fraaie poging gepareerd worden door Zwinkels en Frenkie de Jong knalde over via de lat, maar Ajax moest het initiatief langzaam maar zeker uit handen geven.

Nadat ex-Ajacied Ricardo Kishna geblesseerd uitviel met een zware knieblessure, probeerden de Amsterdammers nog aan te zetten voor een slotoffensief en kreeg nog prima kansen. De ingevallen Lasse Schöne raakte de bovenkant van de lat en Huntelaar zag Zwinkels uitpakken met een miraculeuze reflex.

In de blessuretijd leek het alsnog te gaan gebeuren, maar ADO kroop door het oog van de naald: Huntelaar schoot tegen Zwinkels op, Danny Bakker haalde een inzet van Younes van de lijn, de ingevallen Dolberg wist niet tot een schot te komen en Zwinkels dook nog een kopbal van De Ligt uit de hoek. [photo,108842,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen