De Jong één van nieuwe namen bij PSV, Toornstra begint

17 september 2017, 15:48

Komt PSV op gelijke hoogte met Feyenoord of loopt de koploper uit Rotterdam uit naar een voorsprong van zes punten? Dat is de grote vraag in de clash tussen PSV en Feyenoord, de eerste topper van het seizoen. Als om 16.45 uur het eerste fluitsignaal klinkt in Eindhoven, staan er meerdere opvallende namen op het veld, waaronder Luuk de Jong.

Het meest saillante aan de basisopstellingen van beide ploegen is dat De Jong begint bij PSV. De spits verloor aan de start van het seizoen zijn aanvoerdersband én basisplek, maar mag het nu voor het eerst dit eredivisieseizoen vanaf de aftrap laten zien van trainer Phillip Cocu. Jürgen Locadia start nu weer vanaf links, omdat Hirving Lozano na zijn rode kaart tegen sc Heerenveen (2-0 verlies) kampt met een schorsing. Gastón Pereiro was ook een optie voor deze positie, maar de Uruguayaan is boven Bart Ramselaar verkozen als aanvallende middenvelder. Ramselaar gaf vorige week nog voor de camera van FCUpdate.nl aan dat hij wilde doorpakken na zijn eerste Eredivisie-basisplek. Tot slot is Kenneth Paal zijn basisplaats weer kwijtgeraakt aan Joshua Brenet en start Daniel Schwaab en niet Derrick Luckassen in het centrum van de defensie.

Aan de zijde van Feyenoord zijn er minder verrassingen te noteren. Nicolai Jørgensen ontbreekt nog wegens een hamstringblessure, waardoor Michiel Kramer nog de voorhoede vormt met Steven Berghuis en Jean-Paul Boëtius. Ten opzichte van de oorwassing tegen Manchester City (0-4 verlies) spelen Jens Toornstra en Ridgeciano Haps in de plaats van Sofyan Amrabat en Miquel Nelom. In de Champions League-zeperd opereerde Feyenoord in een 5-3-2-formatie, nu is er weer teruggevallen op de klassieke 4-3-3.

Björn Kuipers is op deze zondag de leidsman in het Philips Stadion. Lees hier een aantal weetjes over de eerste topper van het eredivisieseizoen.

Opstellingen

PSV: Zoet: Arias, Isimat-Mirin, Schwaab, Brenet; Van Ginkel, Hendrix, Pereiro; Bergwijn, De Jong, Locadia.

Feyenoord: Jones; Diks, Botteghin, Van der Heijden, Haps; El Ahmadi, Toornstra, Vilhena; Berghuis, Kramer, Boëtius.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen