Guardiola looft hattrickheld Agüero: "Hij is een clublegende"

17 september 2017, 12:41

Na de 5-0 zege op Liverpool en de 0-4 overwinning op Feyenoord noteerde Manchester City zaterdag wederom een monsterzege. Op visite bij Watford FC werd er met 0-6 gewonnen. De heldenrol was weggelegd voor Sergio Agüero, die een hattrick aantekende. Trainer Pep Guardiola is lovend.

De 29-jarige spits staat nu op 175 doelpunten voor Manchester City, twee minder dan recordhouder Eric Brook. "Hopelijk pakt Sergio snel dat record", reageert Guardiola. "Als dat gebeurt, dan zullen we een groot feest vieren. Opmerkelijk is dat Brook zijn 177 goals maakte in 494 optredens, terwijl Agüero al na 259 duels op 175 staat. "Sergio is een clublegende", zegt Guardiola. "Hij maakt onderdeel uit van de historie van deze club. Zijn cijfers zijn duidelijk, hij is geweldig."

Agüero scoorde zaterdag tegen Watford drie keer. "Zijn niveau is fantastisch", gaat Guardiola verder. "Hij is zo ontzettend slim in het strafschopgebied. Hij heeft de power om goede goals te maken en wij hebben zijn doelpunten nodig. Maar al mijn spelers waren goed tegen Watford. Om met 0-6 te winnen is fantastisch, zeker enkele dagen na een Champions League-uitwedstrijd. We zijn hier heel blij mee."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen