Huntelaar steunt Dolberg: "De momenten komen vanzelf"

17 september 2017, 09:58

Als tweede spits werd Klaas-Jan Huntelaar afgelopen zomer door Ajax terug naar Nederland gehaald, maar de ervaren aanvaller heeft concurrent Kasper Dolberg tot dusver overvleugeld. Huntelaar staat halverwege op vier treffers, terwijl de teller van de Deen nog op nul staat. Toch maakt de spits zich geen zorgen over Dolberg en probeert hij hem te helpen.

"Je moet je ding blijven doen, dezelfde energie en gretigheid in de wedstrijd gooien als altijd. Dan komen de momenten vanzelf. Je moet op het juiste moment toeslaan. Zo werkt het bij mij ook altijd", zegt Huntelaar tegen de NOS. "We hebben het er weleens over. Je lost het alleen niet met heel veel praten op, je moet het gewoon doen. Het moment komt vanzelf. Dat moment kan zondag al komen."

De spits stond vorige week samen met Dolberg in de basis. Het nieuwe systeem was niet meteen een doorslaand succes, maar Huntelaar zou het niet erg vinden als Marcel Keizer zijn nieuwe formatie nog een kans geeft. "Bij Schalke heb ik ook in allemaal verschillende systemen gespeeld. Het gaat erom hoe je als team die posities bespeelt. Het systeem is vooral een belangrijk punt als je stilstaat, daar zal je niet zo veel van merken als je eenmaal bezig bent. Dan zoek je de ruimtes en de goede vorm."

Huntelaar speelt met Ajax zondagmiddag tegen ADO Den Haag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen