NAC Breda boekt tegen FC Groningen eerste zege

16 september 2017, 21:39

Nadat de aanwezige supporters in het Rat Verlegh Stadion in de eerste helft absoluut niet verwend werden, was er in de confrontatie tussen NAC Breda en FC Groningen na de pauze genoeg te beleven. Via knappe goals van Rai Vloet pakte NAC een 2-0 voorsprong, en Groningen kwam dit niet meer te boven. De eindstand was uiteindelijk 2-1, en NAC pakte zodoende haar eerste overwinning van het seizoen. Groningen zat al in een dal, en is door dit resultaat alleen maar verder weggezakt.

Ernest Faber, de trainer van FC Groningen, heeft weleens betere tijden gekend als manager. De oud-trainer van Eindhoven, NEC en PSV (assistent) ligt onder vuur omdat hij zijn ploeg niet aan het voetballen krijgt. Het beste medicijn tegen kritiek is een overwinning, en Faber dacht dit met een 5-3-2 systeem te kunnen bewerkstelligen op bezoek bij NAC. Stijn Vreven pakte tot vandaag met zijn ploeg nog maar één punt dit seizoen, maar heeft op papier ook minder spelersmateriaal tot zijn beschikking.

Groningen speelde dus met drie centrale verdedigers achterin, en moest via de vleugelspelers Django Warmerdam en Todd Kane aan aanvallen toekomen. In de praktijk kwam het hier weinig van, en mede daardoor speelde Groningen een belabberde eerste helft. NAC had 45 minuten lang de overhand, maar kwam ook niet verder dan enkele schoten van afstand, die allemaal gekeerd konden worden door een van Groningens weinige uitblinkers: doelman Sergio Padt.

Groningen telde voor rust één schot op doel, toen Mimoun Mahi van grote afstand het probeerde via een vrije trap. NAC-doelman Mark Birighitti keerde deze prima, nadat hij vorige week in de wedstrijd tegen AZ nog een onzekere indruk maakte. Zodoende werd er in een erg stroperige eerste helft door beide ploegen niet gescoord.

Faber had genoeg gezien van het systeem met drie centrale verdedigers en wisselde in de rust voorstopper Samir Memisevic voor middenvelder Juninho Bacuna. Dit sorteerde bijna direct effect: Bacuna had een goede actie op het middenveld en vond Mahi, maar zijn schot werd gekeerd. Bacuna liet zich hierna nog twee keer gelden met een schot en een steekpass op Mahi, maar dit leverde geen doelpunt op.

Net toen Groningen wat beter in de wedstrijd leek te komen kwam het in de 58ste minuut op achterstand. NAC profiteerde optimaal van de ruimte achter de defensie van Groningen, en Rai Vloet schoot keihard binnen: 1-0. De 2-0 liet niet lang op zich wachten: nog geen drie minuten later maakte Vloet zijn tweede, na knap doorzetten van Thomas Agyepong.

Dit deed Faber besluiten om Lars Veldwijk en Oussama Idrissi in het veld te brengen en vol op de aanval te spelen. Dit resulteerde snel in de aansluitingstreffer: Mimoun Mahi ontving in de 70ste minuut van achteruit een lange bal en schoot knap achter keeper Birighitti, die nog wel met zijn vingertoppen aan de bal zat. De klok werd vervolgens de grootste tegenstander van Groningen, dat dit seizoen bepaald geen doelpuntenmachine is. Nog een doelpunt meepikken bleek voor de bezoekers uit het hoge noorden ook niet mogelijk, en dus pakte NAC haar eerste overwinning van het seizoen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen