Cocu kijkt uit naar topper: "Vertrouwen is echt niet weg"

15 september 2017, 14:44

Het is tot dusver een seizoen met wendingen voor PSV. Het begon met de dubbele deceptie tegen NK Osijek, maar deze Kroatische kater werd weggespoeld met drie zeges op rij in de Eredivisie. Aan de goede reeks kwam afgelopen weekend een einde, tegen sc Heerenveen. Een tandeloos PSV verloor niet alleen de wedstrijd (2-0), maar ook Hirving Lozano (twee duels geschorst). Nu wacht Feyenoord.

Coach Phillip Cocu hoopt dat PSV in de eerste topper van het eredivisieseizoen (zondag om 16.45 uur) weer een mooie wending kan realiseren. "Je moet niet weglopen voor kritiek, maar het vertrouwen is na de ongelukkige wedstrijd tegen sc Heerenveen echt niet weg", meet de trainer van PSV, geciteerd door de clubsite. "Het team is groeiende, steeds meer bezig met elkaar. Zowel op het veld als daar buiten zijn spelers met elkaar aan de slag gegaan. Wat ik deze week heb zien ontstaan, doet me goed. Garanties op een goed resultaat zondag geeft dat natuurlijk niet. Hopelijk is het terug te zien en kunnen we er met de supporters zondag een mooie dag van maken."

Het duel tussen PSV en Feyenoord, dat vorig seizoen in een 0-1 overwinning voor de Rotterdammers eindigde, kan volgens Cocu alle kanten op. Hij verwacht een open en attractieve kraker. "Dat zijn wedstrijden tussen PSV en Feyenoord de afgelopen jaren altijd geweest. Vermoedelijk is dat zondag opnieuw zo. Verder verwacht ik een beladen, spannende wedstrijd waarin tactiek een grote rol zal spelen. Beide teams zijn er veel aan gelegen om zondag te winnen. Over de instelling hoef je je in topwedstrijden als deze geen zorgen maken", weet Cocu.

Cocu wilde nog niet bekendmaken wie zondag de vervanger van Lozano zal zijn. Vermoedelijk is dat Gastón Pereiro, die vorige week in Friesland als invaller binnen de lijnen kwam. Naast Lozano is alleen de geblesseerde Luuk Koopmans niet van de partij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen