Aanklacht voor Arsenal en Köln, Villas-Boas ook aan de beurt

15 september 2017, 14:23

De Europese voetbalbond UEFA heeft Arsenal en 1.FC Köln aangeklaagd naar aanleiding van de gebeurtenissen die donderdagavond rond hun Europa League-wedstrijd (3-1 voor Arsenal) plaatsvonden. Met name de club uit Keulen wordt dingen kwalijk genomen.

Köln heeft vier aanklachten aan de broek hangen: wanordelijkheden door een menigte, het afsteken van vuurwerk, het gooien van voorwerpen en het aanrichten van schade door vernieling. Arsenal kampt met één aanklacht: het blokkeren van de trappen in een uitvak. Er waren volgens de officiële cijfers 2.900 Köln-fans aanwezig in het Emirates Stadium, maar dit waren er een stuk meer. In totaal waren er 20.000 Duitse supporters afgereisd naar Londen. Op 21 september neemt de disciplinaire commissie van de UEFA een besluit over straffen.

Villas-Boas

In China is André Villas-Boas ondertussen ook aangeklaagd, naar aanleiding van uitlatingen in de media. De disciplinaire commissie van de Chinese voetbalbond buigt zich over de uitspraken die de Portugese coach deed na de wedstrijd tussen Guangzhou Evergrande FC en Shanghai SIPG FC in de Aziatische equivalent van de Champions League.

Villas-Boas sprak niet al te positief over de arbitrage en betichtte de tegenstander Guangzhou Evergrande ervan dat er bewust auto-ongelukken gecreëerd werden om ervoor te zorgen dat de bus van Shanghai SIPG vertraging zou oplopen. "Dezelfde twee auto's botsten op de weg naar het stadion drie keer op elkaar en dat gebeurde steeds voor ons. Dat is het probleem: deze club kan alles maken, zelfs het veroorzaken van auto-ongelukken", sprak Villas Boas, die met Shanghai SIPG wel won van Guangzhou Evergrande.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen