Groenendijk: "Ajax vindt het niet fijn om hierheen te gaan"

15 september 2017, 10:10

ADO Den Haag pakte vorige week de eerste punten van het seizoen, met een 1-2 overwinning bij Willem II. Toch vindt coach Alfons Groenendijk dat er nog genoeg werk aan de winkel is. Veel dingen kunnen nog beter, zo zegt hij in aanloop naar thuiswedstrijd tegen Ajax van komende zondag (aftrap 14.30 uur). "Het lijden van balverlies, de eindpass en het positiespel bijvoorbeeld."

Toch geeft de triomf in Tilburg de Haagse burger wel moed, geeft Groenendijk aan. "Winst is altijd het beste medicijn voor een groep. Het geeft vertrouwen. We hadden nul punten, dat speelde wel mee in de koppies. Dat merkte ik ook wel, het gaf wat meer spanning. Terwijl het nog vroeg in het seizoen is en we ook wel wisten hoe het kwam", aldus Groenendijk bij ADO Den Haag TV. "De sfeer is natuurlijk wel prima nu."

Groenendijk noemt de ontmoeting met Ajax een 'geweldig affiche'. "Ik denk dat het een wedstrijd is waarin we heel veel kunnen laten aan het publiek. We zien het duel met vertrouwen tegemoet", aldus de keuzeheer van ADO. "Van nature is er natuurlijk een bepaalde rivaliteit met Ajax. Het is een wedstrijd waarin je altijd weet dat je tot de bodem moet gaan om een resultaat te kunnen behalen. We moeten daarom ongelofelijk scherp en agressief zijn. We moeten alles doen om Ajax te verslaan, en daar gaan we dan ook voor. Het wordt niet makkelijk, maar als alles klopt en we doen wat we moeten doen, dan hebben we wel een kans tegen Ajax. Zij vinden het ook niet heel fijn om hierheen te gaan, omdat ze een strijdbaar ADO verwachten. Ze kunnen goed voetballen, maar alleen als je dat toelaat. Het is aan ons om dat niet toe te staan en te bepalen wat hier gebeurt."

Voorbeschouwing Groenendijk op YouTube ADO Den Haag:

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen