Makkelie stuurt Berizzo (Sevilla) naar tribune: "Sportief gebaar"

14 september 2017, 09:35

Danny Makkelie is onderwerp van gesprek na het Champions League-duel tussen Liverpool – Sevilla (2-2). De Nederlandse arbiter stuurde woensdag Eduardo Berizzo, trainer van de Spanjaarden, weg. Volgens de Argentijn betreft het een misverstand.

Makkelie verwees Berizzo naar de tribune, omdat hij in de tweede helft de bal weggooide. Iets wat hij voor rust ook al deed. "In de eerste helft stonden we voor, en wilde Liverpool counteren", citeert The Independent Berizzo. "Ik gooide de bal weg, om tijd te winnen voor mijn team en de snelle omschakeling van Liverpool te stoppen. Ik besef dat dit fout was."

Toen Berizzo voor de tweede keer de bal weggooide, had hij geen kwade bedoelingen. Het was juist een goedmakertje, zo stelt de verbannen coach. "Op dat moment stonden we achter. Ik gooide de bal weg om mijn fout goed te maken. Het was bedoeld als sportief gebaar."

Berizzo legde zijn actie uit aan Jürgen Klopp, manager van Liverpool. "Hij begreep het, de enige persoon die dat niet deed, was de scheidsrechter."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen