Feyenoord beleeft pijnlijke rentree in Champions League

13 september 2017, 22:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De eerste Champions League-avond in De Kuip na bijna vijftien jaar afwezigheid is minder mooi verlopen dan gehoopt. Manchester City was duidelijk te sterk en won met overtuigende cijfers in Rotterdam-Zuid: 0-4. Al na twee minuten stond de Engelse 0-1 op het scorebord, terwijl Feyenoord na tien minuten al tegen een 0-2 achterstand aankeek. 

Want binnen twee minuten lag de bal al in het net, en aan de verkeerde kant: na een kopbal van John Stones leek Tonny Vilhena de bal eenvoudig te kunnen weghalen, maar hij raakte 'm helemaal verkeerd. Sergio Aguero en Gabriel Jesus lieten hun klasse ook meteen zien en maakten er vervolgens 0-3 van.

Niet alleen de zenuwen waren zichtbaar in de ploeg van Giovanni van Bronckhorst, ook het aangepaste systeem (5-3-2) met andere spelers bleek enorm wennen. De organisatie achterin, met Jeremiah St. Juste, Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden centraal, was soms ver te zoeken.

Na rust bleef het (gelukkig) bij een tegengoal, waardoor de Engelsen niet met een monsterscore terug naar het vliegveld gingen. Via Stones werd het 0-4, tevens de eindstand in Rotterdam. Een vervelende avond voor Feyenoord, maar geen schande. Het krachtsverschil was simpelweg te groot. De volgende uitdaging wacht in Napels, op 26 september. [photo,108727,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen