Duitsers willen eerdere deadline en transferrestricties

13 september 2017, 11:44

De maatregel in Engeland, waar de transfermarkt vanaf volgend seizoen gesloten is voordat de Premier League begint, inspireert andere competities om hetzelfde te doen. In Nederland, Frankrijk en België is men positief over de verandering en ook de Bundesliga staat er absoluut voor open.

Reinhard Rauball, de voorzitter van de organisatie achter de Bundesliga (DFL), wil bij de UEFA en de FIFA een eerdere transferdeadline aanvragen. "Ik ga het voorleggen, maar er moet gestemd worden op de algemene jaarvergadering in december. Als de meerderheid van de 36 bestuurders voorstander is, dan kunnen we aanvraag naar de internationale bonden sturen", zegt Rauball tegen Sport Bild.

De wijziging wordt in ieder geval met open armen ontvangen bij Rauball. "Dit jaar zijn er veel te veel te veel transfers geweest, het is niet meer eerlijk. Er moet een limiet gesteld worden", aldus de DFL-preses.

Rauball roept verder op om de regels rond Financial Fair Play uit te breiden naar huurconstructies, zodat transfers als die van Kylian Mbappé (die eerst gehuurd wordt van AS Monaco en daarna wordt gekocht door Paris Saint-Germain) ook bemoeilijkt worden. "Dat zou de UEFA moeten herdefiniëren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen