PSG zoekt na 0-5 zege verder naar 'duidelijke identiteit'

13 september 2017, 07:43

Vanwege de enorme kapitaalinjecties wordt er dit seizoen veel van Paris Saint-Germain verwacht, wat veel druk met zich meebrengt. Daar ging de Franse topclub dinsdag bij de Champions League-ouverture echter goed mee om. Met speels gemak wervelden de Parijzenaars onder aanvoering van de monstervoorhoede naar een 0-5 overwinning bij Celtic.

De aanval van PSG bestond uit Edinson Cavani, Kylian Mbappé en Neymar en deze topaanvallers wisten in de eerste helft al stuk voor stuk het net te vinden. Door een eigen goal van Mikael Lustig en nog een treffer van Cavini werd het 0-5 op Celtic Park.

Coach Unay Emery, die dit seizoen nog geen puntenverlies leed met PSG, is dik tevreden. "De club wil leren van dingen uit het verleden en werkt hard, onder meer met investeringen, om het team te verbeteren. De ploeg heeft zich tegen Celtic goed laten zien. Een wedstrijd als deze is goed voor het vertrouwen. Nu is het zaak om rustig te blijven, vertrouwen te houden en door te gaan. We zoeken nog naar een duidelijke identiteit. Dit is echter een goede stap vooruit."

Vanaf minuut één was PSG de baas tegen Celtic en dat doet Emery deugd. "Onze kracht lag op veel vlakken. We hadden alles onder controle, zowel verdedigend als aanvallend. Het was een teamprestatie. We hebben het goed gedaan."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen