Van Gastel wil mooie avonden: "Niet voor spek en bonen"

12 september 2017, 11:00

Jean-Paul van Gastel bereidt zich als assistent-coach met Feyenoord voor op de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League: het thuisduel met Manchester City van komende woensdag. De voormalig middenvelder speelde in 1997/1998 en 1999/2000 zelf met Feyenoord op dit podium en gaat weer voor mooie Europese avonden. Dat het vanwege de budgettaire kloof met de top lastig wordt, weet Van Gastel wel.

Van Gastel kijkt met vertrouwen vooruit naar de CL-campagne van Feyenoord, zo laat hij weten via de officiële clubkanalen. "Aan het einde van de dag regeert het grote geld, maar dat betekent niet dat wij hier geen mooie avonden kunnen beleven. Als het publiek erachter staat en de ploeg is die dag echt goed, dan kunnen we van elke tegenstander winnen. Daar ben ik van overtuigd. Dat zullen we ook tegen de spelers zeggen. Maar ik ga hen ook vertellen dat ze ervan moeten genieten. Als clubvoetballer is Champions League het hoogst haalbare", aldus Van Gastel.

De oud-middenvelder kan zich zijn optredens in de Champions League nog goed herinneren. Hij speelde tegen onder meer Juventus, Manchester United, Chelsea en Borussia Dortmund. "Ik ben er nog steeds rete-trots op dat ik twintig wedstrijden op dat niveau heb gespeeld en shirts heb met die badge erop. Onze spelers moeten die shirts later ook vol trots aan hun kinderen kunnen laten zien, net als ik. Maar dan wel met een aantal mooie verhalen over legendarische wedstrijden erbij, want we zijn absoluut niet van plan om voor spek en bonen mee te doen. We willen er op sportief gebied het maximale uithalen", besluit Van Gastel.

Naast Manchester City speelt Feyenoord in de CL ook tegen Napoli en Shaktar Donetsk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen