Sterk staaltje sportiviteit in Tweede Bundesliga

11 september 2017, 11:32

VfL Bochum won afgelopen weekend in de Tweede Bundesliga met 2-1 van Darmstadt 98. Dat is niet bijzonder, maar er vond wel een speciaal moment plaats tijdens het treffen tussen de Duitse clubs. Felix Bastians, de aanvoerder van Bochum, liet een sterk staaltje sportiviteit zien.

Toen Bastians in de tweede helft van de wedstrijd als centrumverdediger het strafschopgebied van de tegenstander in stoomde, gleed hij naar de grond na een vermeende aanraking met een tegenstander. De dienstdoende scheidsrechter wees gedecideerd naar de stip, maar daarna gebeurde er iets opmerkelijks. Bastians ging in conclaaf met de arbiter, die vervolgens de strafschop annuleerde. Een bijzondere actie, zeker aangezien Bochum met 0-1 achter stond tijdens het moment. Het gebeurde in de 63ste minuut en de thuisploeg won vervolgens alsnog met 2-1.

Na afloop legde Bastians zijn actie uit in gesprek met Sky. "De scheidsrechter vroeg me of de speler van Darmstadt mij raakte, maar dat had hij niet gedaan. Het was geen penalty en ik ben blij dat de eerlijkheid beloond werd met de overwinning", aldus de aanvoerder van Bochum. "Onze club staat voor respect en fair play en moet een voorbeeld stellen voor jongeren."

"Dit zie je maar zelden in het profvoetbal", zegt Darmstadt-coach Torsten Frings. "Petje af."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor ā‚¬60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor ā‚¬60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen