Malki traint mee met Roda JC: "Een geweldig verleden"

11 september 2017, 08:26

Er is vanaf deze maandag een bekend gezicht te bewonderen op het trainingsveld van Roda JC Kerkrade. De momenteel clubloze Sanharib Malki houdt zijn conditie op peil bij de Limburgse club en het is niet uitgesloten dat hij een contract in de wacht zal slepen. In eerste instantie is het voor de 33-spits zaak om weer fit te worden, daarna wordt er gekeken naar een eventueel vervolg.

Technisch directeur Harm van Veldhoven legt de situatie uit op het digitale thuis van Roda JC. "Sanharib ken ik al heel lang en ik heb altijd een goede band met hem onderhouden. Momenteel staat hij niet bij een andere club onder contract en daarom hebben we hem de mogelijkheid geboden om bij ons zijn conditie op peil te houden. Aanvankelijk traint hij daarom alleen mee met de selectie en we zullen vervolgens de situatie evalueren", aldus Van Veldhoven. "Het is nu echter nog te vroeg om daar een standpunt over in te nemen."

Malki, ook wel De Tank van Damascus genoemd, had eerder een geslaagd huwelijk met Roda JC. In de seizoenen 2011/2012 en 2012/2013 maakte de international van Syrië maar liefst 42 doelpunten in het geel-zwarte shirt, in 64 competitiewedstrijden. Veel supporters van de Limburgse club zouden hem dan ook graag terug zien in het Parkstad Limburg Stadion. Een impuls is daar ook wel welkom, aangezien Roda JC na vier speelronden nog op de hatelijke nul staat in de Eredivisie.

"Malki heeft natuurlijk een geweldig verleden bij Roda JC, maar laten we niet te snel op de zaken vooruitlopen", stelt Van Veldhoven. "De nationale ploeg van Syrië heeft de barragewedstrijden bereikt voor de kwalificatie van het WK Voetbal 2018. Daar wil Sanharib heel graag bij zijn en trainingsritme is daar natuurlijk wel voor vereist."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen