"Stel die gozer op kunstgras gewoon niet meer op"

11 september 2017, 07:41

Na de 2-4 overwinning van Feyenoord bij Heracles Almelo kijkt Willem van Hanegem uit naar de ontmoeting met Manchester City van komende woensdag in de Champions League. De voormalig international hoopt op een kolkende Kuip en vooral op lef bij zijn voormalig werkgever.

"Allereerst verheug ik me op de sfeer in een echt voetbalstadion", schrijft Van Hanegem in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad. De Kromme zag Manchester City afgelopen weekend in de Premier League over Liverpool heen denderen. "Dat die ploeg kan voetballen, dat is wel duidelijk. Maar dat het kwijl al uit de mond loopt bij al die zogenaamde deskundigen als Manchester City de bal van A naar B speelt, daar weiger ik in mee te gaan. Ja, tegen Liverpool zag het er goed uit en die 5-0 zegt vast iets over hun huidige vorm. Maar Liverpool bleef na de rode kaart van Sadio Mané maar aanvallen en als je de tent achterin open zet tegen jongens als Sergio Agüero, Gabriel Jesus en Leroy Sané, dan ga je op de pijnbank", waarschuwt Van Hanegem.

Daar moet het strijdplan van de Rotterdammers dan ook op gebaseerd zijn, vindt de oud-middenvelder. "Feyenoord moet dus zorgen dat er weinig ruimte is voor dat soort handige jongens, maar alleen maar schijterig achteruit rennen is natuurlijk ook de oplossing niet. Het Feyenoord dat ik voor de pauze zag tegen Heracles, dat was echt beter dan het Feyenoord van vorig seizoen. Maar dat afjagen, na rust deden ze het opeens minder fanatiek en dan is zelfs Heracles opeens gevaarlijk. Dat Feyenoord zo ver terug zou vallen, daar schrok ik wel van. Kevin Diks begon leuk, maar na rust werd hij aan alle kanten voorbij gelopen. Maar ook Jens Toornstra en Jan-Arie van der Heijden brengen nog veel te weinig", vindt Van Hanegem.

"Die gasten zullen er tegen City een schepje bovenop moeten doen, zeker omdat een andere ervaren speler Nicolai Jørgensen niet zal meedoen. Stel die gozer op kunstgras nou gewoon niet meer op", doet Van Hanegem een oproep. "Giovanni van Bronckhorst hield Eric Botteghin gelukkig wel aan de kant. Die twee gasten gruwelen van kunstgras en ze kunnen er eigenlijk ook gewoon helemaal niet op uit de voeten."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen