De Roon en Hateboer winnen eindelijk, Fiorentina haalt uit

10 september 2017, 17:10

De eerste zege van het seizoen is binnen voor Atalanta Bergamo. Met Marten de Roon en Robin Gosens in de basis werd Sassuolo met 2-1 over de knie gelegd. Ondertussen maakt Fiorentina gehakt van Hellas Verona in de Serie A.

Atalanta was vorig seizoen een sensatie in de Italiaanse competitie, maar stond na twee speelronden in het nieuwe seizoen nog met lege handen. Daar is vandaag verandering in gekomen. Ondanks een vroege achterstand werd er met 2-1 gewonnen van Sassuolo. Andrea Petagna maakte in de 77ste minuut de winnende treffer voor de Europa League-deelnemer. Hans Hateboer stond op dat moment in het veld, aangezien hij twintig minuten voor tijd Robin Gosens kwam aflossen.

Net als Atalanta heeft ook Fiorentina zondag zijn eerste zege van het seizoen geboekt. De tot vandaag nog puntloze formatie uit Florence liet geen spaan heel van Hellas Verona, dat na 24 minuten al tegen een 0-3 achterstand aan keek. De bezoekers verdeelden de treffers keurig over vijf verschillende spelers.

In een roodgekleurd duel heeft Udinese de winst gepakt tegen Genoa, dat door een treffer van Jakub Jankto in de zestiende minuut verslagen werd. Genoa stond na veertig minuten al met tien man door een rode kaart voor Andrea Bertolacci, waarna in de tweede helft ook Giuseppe Pezzella van Udinese vroegtijdig kon douchen.

Cagliari heeft ondertussen goed afgetrapt in het nieuwe stadion. Marco Sau werd in het thuisduel met Crotone de matchwinner: 1-0.