AZ heeft lang moeite met NAC maar wint wel

10 september 2017, 16:31

AZ heeft vanmiddag in eigen huis NAC Breda met enige moeite aan de kant weten te zetten. De Alkmaarders speelden een moeizame eerste helft waarin NAC zomaar op voorsprong had kunnen komen. Dat gebeurde niet, waardoor AZ in het tweede bedrijf orde op zaken wist te stellen. Twee treffers kort na elkaar van Jeremy Helmer en Guus Til brachten AZ op een comfortabele 2-0 voorsprong. Giovanni Korte deed vijf minuten voor tijd nog wat terug namens NAC, maar het bleek niet genoeg voor een resultaat: 2-1.

NAC moet in de kleedkamer hebben beseft dat het vandaag aanspraak kon gaan maken op een resultaat als het op dezelfde voet verder ging als voor de rust, want de ploeg van Stijn Vreven kwam opnieuw goed uit de startblokken. Zonder ditmaal echt gevaarlijk te worden speelde het ook in de tweede helft goed georganiseerd en liet het AZ stroef ogen. Na een klein uur voetballen kwam AZ wat tegen de verhoudingen in echter toch op voorsprong. Jongeling Jeremy Helmer werd in de zestien aangespeeld, had wat ruimte en knalde de bal perfect achter doelman Birighitti: 1-0.

Met nog enkele minuten op de klok kon een stormachtige slotfase worden verwacht, maar NAC was niet bij machte om het AZ nog echt lasting te maken. De ploeg van John van den Brom behield de controle en kreeg meerdere malen de kans om zelf verder uit te lopen. Dat gebeurde echter niet, waardoor het bij 2-1 bleef. NAC blijft door dit resultaat dus steken op één punt uit vier wedstrijden, terwijl AZ klimt naar de vijfde plek op de ranglijst met negen uit vier.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen