Keizer: "Moeten twee verschillende systemen kunnen spelen"

9 september 2017, 23:46

Marcel Keizer was ondanks de 3-0 overwinning van Ajax op PEC Zwolle niet helemaal tevreden. De trainer probeerde een 4-2-4-systeem uit met Klaas-Jan Huntelaar en Kasper Dolberg als spitsenduo, maar was nog niet echt te spreken over het experiment.

"Het was niet goed genoeg. De eerste twintig minuten liep het aardig. We kregen ook mogelijkheden om de 2-0 te maken, maar daarna speelden we heel slordig", aldus Keizer in een eerste reactie tegenover FOX Sports. Dat het 4-2-4-systeem niet uitpakte zoals hij hoopte, betekent niet dat het experiment definitief mislukt is. "Als je er op traint, moet je het ook aandurven om het in een wedstrijd zo neer te zetten. Anders zul je nooit weten hoe het uitpakt. Ik vind dat Ajax twee verschillende systemen moet kunnen spelen. Dat kunnen we nu nog niet."

Daarnaast is er nog een derde optie, namelijk om Kasper Dolberg vanaf links te laten spelen. "Maar ik wil nu niet van de hak op de tak springen. We gaan nu kijken hoe we het volgende week aan gaan pakken", stelt Keizer, die het opnam voor de niet-scorende Dolberg. "We moeten nu niet doen alsof hij niet kan voetballen. We moeten er nu voor zorgen dat hij weer goed in vorm komt. Een speler vertrouwen geven is daarin belangrijk."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen