Verrassend moeizame zege Feyenoord op bezoek in Almelo

9 september 2017, 20:41

Feyenoord heeft vanavond in Almelo ook zijn vierde wedstrijd van het seizoen in winst weten om te zetten. De Rotterdammers speelden een weergaloze eerste helft en zochten na drie kwartier voetballen de kleedkamer op met een 0-3 voorsprong na treffers van Steven Berghuis (2x) en Jean-Paul Boëtius.

Er leek dus geen vuiltje aan de lucht voor de landskampioen, maar Heracles richtte zich op en blies de wedstrijd na rust nieuw leven in. Reuven Niemeijer bracht zijn ploeg met twee treffers terug in de wedstrijd, maar Feyenoord kon opgelucht ademhalen nadat debutant Sam Larsson in de laatste minuut van de wedstrijd profiteerde van een leeg doel: 2-4.

Die kwam er na ruim twintig minuten, toen Karim El Ahmadi alert was en de bal veroverde op het middenveld. De aanvoerder maakte wat meters en gaf de bal vervolgens perfect mee aan Steven Berghuis, die hem voor zijn rechter kreeg en heerlijk binnenschoot: 0-1. Een verdiende voorsprong voor de landskampioen, die de score al snel wist te verdubbelen. Opnieuw was het El Ahmadi met een interceptie op het middenveld. Ditmaal gaf hij mee aan Kramer, die na een mislukt schot het overzicht behield en de inlopende Berghuis bediende. Diens schuiver leek houdbaar voor doelman Castro, maar verdween in de hoek.

Feyenoord zat dus al snel op rozen en het werd niet veel later nog mooier, toen de uitstekend spelende Boëtius zichzelf na ruim een half uur voetballen beloonde met een treffer. Een pass vanaf links leek te worden weggewerkt door Brahim Darri, maar Boëtius was simpelweg feller en veroverde dus de bal. Hij haalde uit en via een Heracles-been verdween de bal achter Castro, die dus al voor de derde keer moest vissen: 0-3. Feyenoord zocht dus met een uitstekend gevoel de kleedkamer op, hoewel het geblesseerd uitvallen van spits Jørgensen gerust een smetje op het succes mocht worden genoemd.

Heracles hoopte op een snelle treffer om het tij nog te kunnen keren, maar vond pas een kwartier voor tijd het net. Feyenoord kreeg de bal niet weg na een redding van Jones, waarna Niemeijer profiteerde: 1-3. Dit leek het begin van de wederopstanding van Heracles, want Feyenoord was het even helemaal kwijt. Enkele minuten na de 1-3 kreeg Heracles een terechte penalty na een overtreding van Diks op Peterson. Niemeijer nam plaats achter de bal en schoot perfect binnen: 2-3. Het was vervolgens wachten op de gelijkmaker, maar Heracles zat te krap in de tijd.

Enkele minuten voor tijd meldde doelman Castro zich voorin bij een corner en dat bleek de thuisploeg de das om te doen. Feyenoord verdedigde goed uit en was vervolgens weg met Larsson en Berghuis. Larsson, die debuteerde voor zijn nieuwe ploeg, had geen hulp nodig en schoof in een leeg doel binnen. Feyenoord kon dus opgelucht ademhalen en mag zich gaan opmaken voor de Champions League clash met Manchester City.

[photo,108632,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen