El Khayati bezorgt ADO Den Haag overwinning op Willem II

9 september 2017, 20:29

Zowel Willem II als ADO Den Haag stond nog op nul punten na drie wedstrijden, en dus was het een interessante confrontatie in het Koning Willem II Stadion. Het spel hield niet over, maar in de tweede helft groeide de wedstrijd toch nog uit tot een spektakel. Na een enerverende slotfase ging ADO met de drie punten ervandoor, en dus blijft Willem II puntloos onderaan staan.

Beide ploegen hadden dus nog geen punten gepakt dit seizoen, en dat was aan het niveau van de wedstrijd ook wel te zien. In een bijzonder rommelige eerste helft waren het vooral de verdedigers die het speeltuig naar elkaar toespeelden, om vervolgens een lange bal te proberen. Het mag dan ook geen verrassing heten dat de ontstaande kansen eerder op het conto van geklungel van de verdedigers dan goed spel van de aanvallers te schrijven was.

Het veldspel bleef bijzonder matig, maar een lichtpuntje op het veld was Elson Hooi. Het jeugdproduct van NAC Breda streek afgelopen zomer neer in Den Haag en had voor het eerst een basisplaats te pakken. Met enkele knappe acties had hij al gevaar gesticht, en na een half uur versierde hij een penalty. Deze strafschop was echter voornamelijk erg matig werk van Fernando Lewis, die eerst de bal helemaal verkeerd raakte en vervolgens Hooi vloerde toen hij dit probeerde te herstellen. Abdenasser El Khayati benutte feilloos dit buitenkansje: 0-1.

Zo had toch een ploeg de voorsprong weten te pakken, terwijl bij beide ploegen bijzonder weinig lukte. In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. ADO vond het wel prima en hield de voorsprong vast, terwijl het Willem II simpelweg niet lukte om uit open spel kansen te creëren. Ook toen Willem II steeds meer risico begon te nemen had dit geen schietkansen tot gevolg. ADO kreeg hierdoor wel steeds meer ruimte, en Sheraldo Becker benutte deze bijna met een vlammend schot in de 64ste minuut. Timon Wellenreuther hield zijn ploeg op de been en keerde deze poging echter.

El Khayati liet vlak voor tijd doelman Wellenreuther echter compleet kansloos en hielp zijn ploeg aan de overwinning. De middenvelder, die na een huurperiode vorig jaar opnieuw overkwam van QPR, dribbelde, kapte en schoot uiteindelijk met zijn zwakkere linker op prachtige wijze de 1-2 tegen de touwen. Dit doelpunt kwam Willem II niet meer te boven en de ploeg uit Tilburg zal dus de wonden moeten likken. ADO is van de hatelijke nul af en kan met vertrouwen toewerken naar de volgende competitiewedstrijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen