Babel helpt Besiktas aan moeizame zege op Karabükspor

9 september 2017, 18:42

Ryan Babel was zaterdag belangrijk voor Besiktas. De Nederlandse aanvaller maakte namelijk de enige treffer van de wedstrijd in het uitduel met Karabükspor. Besiktas neemt daardoor de koppositie voorlopig over van Galatasaray, dat later dit weekend nog wel in actie komt.

Besiktas kreeg na een half uur spelen een uitgelezen kans om op voorsprong te komen toen de ploeg een penalty kreeg toebedeeld. Oguzhan Ozyakup miste echter vanaf elf meter. Met nog twintig minuten te gaan, moesten de bezoekers verder met tien man nadat Dusko Tosic zijn tweede gele kaart ontving.

In de 79ste minuut bood Babel echter redding. Hij bleef oog in oog met doelman Oleksandr Rybka koel en zorgde voor de 0-1. Dat bleek uiteindelijk ook de winnende treffer. Babel speelde negentig minuten bij Besiktas terwijl Jermain Lens na een uur spelen naar de kant werd gehaald. Besiktas heeft door de zege één punt meer dan nummer twee Galatasaray. Die ploeg komt echter later dit weekend nog wel in actie.