Cocu tevreden: "Juiste balans tussen ervaring en talent"

8 september 2017, 14:49

Phillip Cocu kon in de slotfase van de transfermarkt geen versterkingen meer verwelkomen, maar is tevreden met de selectie die hij tot zijn beschikking heeft bij PSV. In aanloop naar de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen, die zondag om 12.30 uur afgetrapt wordt, zegt de trainer dat hij vindt dat zijn spelersgroep in balans is.

PSV was op de laatste dagen van de transferperiode nog op jacht naar een nieuwe linksback, maar er werd geen speler meer gepresenteerd in Eindhoven. "Door een samenloop van omstandigheden is het niet gelukt om de speler te halen die we wilden halen. Alle opties die we daarna doorgenomen hadden, bleken onhaalbaar", geeft Cocu aan op PSV.nl. "Daarom heb ik me de laatste dagen sterk gemaakt de selectie bij elkaar te houden. Dat is naar mijn idee net zo belangrijk als het feit dat we geen nieuwe back aan de selectie hebben kunnen toevoegen. Er moet een juiste balans zijn tussen ervaring en talent, dat is in mijn ogen nu het geval."

Het uitduel met Heerenveen is op voorhand geen eenvoudig affiche voor PSV, zeker niet met de wetenschap dat de Eindhovenaren sinds 2011 al niet meer wonnen in het Abe Lenstra Stadion. "Statistieken zijn er om te veranderen. Het is een pittige uitwedstrijd, maar niet meer dan dat", aldus Cocu, die zich dus niet echt zorgen maakt. Met PSV wist hij dit seizoen al negen punten te pakken in drie speelronden. Samen met Feyenoord zijn de Eindhovenaren als enige nog zonder puntenverlies in de Eredivisie.

"Of de tegenstander nu Heerenveen, Feyenoord of van een ander kaliber is, wanneer je kampioen wilt worden, moet je simpelweg een seizoen lang stabiel presteren", vervolgt Cocu, die een open duel verwacht in Friesland. "Heerenveen is een ploeg met veel voetballend vermogen en erg technische spelers. Wij willen eveneens altijd aanvallen. Daar liggen onze kwaliteiten", besluit Cocu.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen