Rouleren optie voor Gio: "Brede selectie met veel types"

8 september 2017, 14:39

Giovanni van Bronckhorst vindt dat zijn selectie anders in elkaar steekt dan de selectie van vorig seizoen, waarmee de trainer de eerste landstitel in achttien jaar wist te pakken. De oefenmeester is dik tevreden met de breedte en heterogeniteit van zijn spelersgroep en stelt daarom dat hij dit seizoen weleens kan gaan rouleren.

Feyenoord heeft een druk programma voor de boeg. Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo (aftrap 18.30 uur) op de rol en daarna volgen in rap tempo Manchester City (thuis, Champions League), PSV (uit), ADO Den Haag (thuis, beker), NAC Breda (thuis) en Napoli (uit). Al deze wedstrijden vinden plaats in september. "Dat we nu ook doordeweeks gaan spelen, dat is wel een verschil met de vorige weken", zegt Van Bronckhorst op de persconferentie in aanloop naar Heracles-uit.

Feyenoord speelt dus zes wedstrijden in drie weken tijd. "De trainingen zijn dan ook anders. Normaal kan je doordeweeks wat meer doen en harder trainen, ook fysiek. Met drie wedstrijden in de week kan dat wat minder, maar je speelt wel een wedstrijd. In principe hadden we dat vorig jaar natuurlijk ook", aldus Gio.

Van Bronckhorst denkt dat zijn selectie in staat is om dit seizoen op alle fronten goed voor de dag te komen. "Ik vind dat we een goede en brede selectie te hebben. We hebben ook de spelers om te rouleren. Je kijkt dan steeds naar een wedstrijd en wat die ene wedstrijd nodig heeft", stelt Van Bronckhorst. "We hebben wel een andere selectie dan vorig jaar, met verschillende types op de posities. Dan is het goed dat je jezelf soms kan aanpassen aan bepaalde wedstrijden, met één of twee wissels. Dat behoort zeker tot de mogelijkheden."

Met Heracles treft Feyenoord een stugge ploeg, die niet alleen nog ongeslagen is, maar ook al in het eigen Polman Stadion van Ajax won. "Heracles is een team dat heel makkelijk en compact speelt. Ze kunnen het tegenstanders moeilijk maken om ruimtes te vinden. Daar zullen we goed mee moeten omgaan", besluit Van Bronckhorst.

Van Bronckhorst ging ook in op de fysieke gesteldheid van Sam Larsson

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen