Fenerbahçe bevrijdt Janssen uit situatie bij Tottenham

8 september 2017, 09:23   Bijgewerkt: 8 september 2017, 13:50

Vincent Janssen gaat toch nog bij Tottenham Hotspur vertrekken. De 23-jarige spits verkast op huurbasis naar Fenerbahçe. De Turkse club heeft officieel bevestigd dat het een principeovereenkomst gesloten heeft met Tottenham en Janssen en dat het de speler voor een seizoen gaat huren. Janssen komt op deze vrijdag om 12.30 uur aan in Istanbul en gaat zijn tijdelijke overstap dan afronden.

Het geeft wel weer aan hoe de voetbalwereld soms in elkaar zit, aangezien Tottenham-manager Mauricio Pochettino donderdag nog aangaf dat Janssen wel toekomst had bij de Londense club. Een dag later meldt de Nederlandse spits zich dus bij Fenerbahçe. De vijftienvoudig Oranje-international kan nog naar Turkije overstappen omdat daar de transfermarkt nog open is.

Tottenham hoopte Janssen eigenlijk eerder te kunnen slijten, maar van een last-minute transfer binnen de Premier League kwam het niet, omdat Janssen zich met het Nederlands elftal focuste op de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk (4-0 verlies) en Bulgarije (3-1 winst). Na de interlandonderbreking werd er gezegd dat Janssen weinig perspectief meer had als eerste spits van Oranje, omdat hij bij Tottenham niet in de plannen voorkwam en daar zelfs buiten de Champions League-selectie gehouden werd. Met zijn tijdelijke transfer naar Fenerbahçe doet Janssen wat dat betreft dus goede zaken. Bij Fenerbahçe wordt hij ploeggenoot van Robin van Persie.

Janssen maakte vorig jaar zomer de overgang van AZ naar Tottenham, nadat hij met 27 treffers de topscorer van de Eredivisie geworden was. Zijn periode in Londen werd geen succes, met zes goals en vier assists in 38 optredens. Vier van deze zes treffers werden vanaf elf meter gescoord.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen