Zweden krijgt nul op het rekest: tijdstippen blijven staan

8 september 2017, 08:50

De nationale voetbalbond van Zweden heeft geprobeerd om de aanvangstijd van haar voorlaatste wedstrijd in de WK-kwalificatiereeks te veranderen. De SvFF diende bij de UEFA en de FIFA het verzoek in om de wedstrijd op hetzelfde tijdstip als het duel van Nederland te laten beginnen, maar heeft volgens Zweedse media bot gevangen.

Zweden speelt haar eerstvolgende WK-kwalificatiewedstrijd in eigen huis tegen Luxemburg, om 18.00 uur. De Scandinaviërs vinden het echter eerlijker als er op hetzelfde moment als Frankrijk en Nederland (20.45 uur) wordt afgetrapt, omdat de uitslag van Zweden dan niet als input gebruikt kan worden in de wedstrijden van de concurrentie. Het verzoek van de Zweden wordt dus echter niet gehonoreerd.

Na de 0-4 zege van Zweden bij Wit-Rusland, de 3-1 zege van Oranje op Bulgarije en de 0-0 remise van Frankrijk tegen Luxemburg zijn er nog diverse scenario's mogelijk in Groep A. Frankrijk heeft zeventien punten, Zweden volgt met zestien en Nederland staat op dertien punten. Voor Oranje wordt het een helse klus om tweede te worden. In dat geval moeten er namelijk zes doelpunten worden goedgemaakt tegen Zweden, dat op de slotdag nog wel langskomt in Nederland. Op dat moment heeft Oranje wellicht een heel ruime winst nodig, aangezien Zweden in de volgende ronde thuis tegen Luxemburg speelt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen