Bosz heeft dertig spelers bij Dortmund: "Luxeprobleem"

8 september 2017, 07:59

Het was een hete transferzomer voor Borussia Dortmund, waar Peter Bosz bovendien het roer overnam van de vertrokken Thomas Tuchel. Met zestien mutaties, veel speculaties en alle perikelen rond de naar FC Barcelona overgestapte Ousmane Dembélé was het hectisch. Na het sluiten van de markt heeft Bosz maar liefst dertig man tot zijn beschikking. Een luxeprobleem, vindt hij.

"We hebben een grote selectie met goede spelers. Maar dat moet ook, bij een grote club als Dortmund. Voor mij als trainer is het een luxeprobleem", stelt Bosz. De trainer kan inderdaad wel veel spelers gebruiken, aangezien Dortmund de komende tijd een druk programma heeft. "We spelen de komende drie weken maar liefst zeven wedstrijden en kunnen het dus niet met elf spelers doen. We hebben meer man nodig", aldus Bosz.

In september kruist BVB de degens met achtereenvolgens SC Freiburg, Tottenham Hotspur, 1.FC Köln, Hamburger SV, Borussia Mönchengladbach, Real Madrid en FC Augsburg. "Ik weet dat iedereen altijd wil spelen, maar dat is natuurlijk niet mogelijk. Het is duidelijk dat het niet makkelijk wordt voor bepaalde spelers, en dat begrijp ik ook. Maar dat is nu nog niet aan de orde. Er zijn bijvoorbeeld ook veel geblesseerden, niet iedereen is er al bij. Wij moeten daar als trainers zo goed mogelijk mee omgaan."

Uiteindelijk moet het tot grote prestaties leiden. Het werken aan automatismen staat eerst centraal, stelt Bosz. "Dat is een continu proces dat steeds gaande is. We willen bij de besten horen en dat proces eindigt niet", aldus de keuzeheer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen