Onana pakt even rust bij Ajax: "Het is intensief geweest"

7 september 2017, 13:12

André Onana heeft er bewust voor gekozen om in deze interlandperiode niet in actie te komen met Kameroen. De doelman was toe aan rust, na een bewogen periode. De Afrikaan heeft de afgelopen maanden veel meegemaakt en maakte daarom even een pas op de plaats.

"Ik ging niet, omdat het voor mij belangrijk was om even rust te nemen", zegt Onana in gesprek met Ajax TV over zijn pauze. "Na de Europa League-finale ging ik meteen naar de nationale ploeg. We gingen naar Rusland (voor de Confederations Cup, red.) en daarna had ik slechts tien dagen vrij voordat ik terugkeerde naar Amsterdam. Ik denk dat het belangrijk was om even rust te nemen, zodat ik weer fris aan het seizoen kon beginnen. Daardoor besloot ik te blijven. Het is ook intensief geweest. Ik ben tenslotte nog jong. Fysiek was een break niet zozeer nodig, maar mentaal wel."

Toen Onana zich weer in Amsterdam meldde, was iedereen bedroefd door het trieste nieuws over Abdelhak Nouri, die met blijvende, ernstige hersenschade kampt. "Toen ik hier kwam, was ik heel verdrietig, vooral voor Appie. Het is heel moeilijk om te begrijpen wat er gebeurd is."

"De start van het seizoen was sportief gezien ook erg teleurstellend", vervolgt Onana, die met Ajax uitgeschakeld werd in zowel de Champions League als de Europa League. "We deden hetzelfde als vorig seizoen, maar we slaagden er niet om Europees voetbal te spelen. Dat is natuurlijk wel wat we graag willen, als jonge spelers. Nu moeten we ons richten op de Eredivisie. We moeten alles proberen te winnen", aldus Onana.

Onana zag ploeggenoten als Bertrand Traoré, Davinson Sánchez en Davy Klaassen deze zomer vertrekken, maar dacht zelf niet aan een exit. "Ik wil blijven en vechten voor Ajax. Ik wil nu niet weg, ook niet terwijl we geen Europees voetbal spelen. Als het minder is, moet je ook bij elkaar blijven en voor elkaar knokken. Winnen doe je samen, verliezen ook."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen