'Financiële dopingzondaar' Man City boos op La Liga-preses

7 september 2017, 09:04

Manchester City overweegt juridische stappen te nemen tegen Javier Tebas, de voorzitter van La Liga. De bestuurder betichtte de Engelse club onlangs namelijk van het gebruikmaken van 'financiële doping'. Tebas zei dat er acties ondernomen moeten worden tegen clubs als Manchester City en Paris Saint-Germain, omdat zij in zijn ogen te veel profiteren van externe geldschieters.

Manchester City heeft vol onbegrip gereageerd op deze uitingen. "De teksten van de heer Tebas zijn pure fictie. Hij is niet goed geïnformeerd", zo klinkt het vanuit de City Football Group (CFG), de groep achter Man City. "Zoals je al zou verwachten, gaan wij bekijken welke juridische stappen wij hier tegen kunnen nemen", aldus The Citizens, die dit seizoen maar liefst 235 miljoen euro uitgaven op de transfermarkt. Sinds 2008 is de club in handen van investeerders uit Abu Dhabi.

Tijdens een bijeenkomst in Manchester deed Tebas de uitlatingen over Man City. "Ik heb meer televisiegelden nodig, aangezien Manchester City anders al deze spelers haalt met hun olie", sprak Tebas, die het had over 'financiële doping'. De voorzitter van La Liga kreeg naar aanleiding van zijn opmerkingen ook al kritiek van de organisatie achter de Franse Ligue 1. "De competitie veroordeelt de opmerkingen over PSG. Ze passen niet bij een gerespecteerd instituut als de Spaanse competitie."

De UEFA heeft overigens aangegeven dat het geen reden ziet om onderzoek te doen naar de financiële situatie en handelswijze van Man City.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen