Van Marwijk hoopt op WK-groep met Nederlands elftal

7 september 2017, 07:39

Nu het ticket voor het WK 2018 binnen is met Saudi-Arabië, kan Bert van Marwijk alvast nadenken over tegenstanders die hij graag in de groepsfase zou treffen. De 65-jarige Deventenaar zou graag Nederland ontmoeten in de poulefase van de eindronde in Rusland, zo zegt de oefenmeester in De Telegraaf. Oranje staat er, zoals iedereen weet, niet al te best voor in Groep A van de Europese kwalificaties.

"Het zou wel heel leuk zijn als Nederland het nog gaat halen en we met Saoedi-Arabië bij Oranje in de groep terecht zouden komen. Daar hoop ik op", laat de keuzeheer van de Saudiërs optekenen in de ochtendkrant. Een 1-0 zege op groepswinnaar Japan volstond voor Van Marwijk en co om zich automatisch te plaatsen voor het WK, aangezien Australië slechts met 2-1 van Thailand won en daarom in doelsaldo onder de Arabische ploeg bleef.

Na het volbrengen van de WK-missie vloog Van Marwijk met zijn assistent én schoonzoon Mark van Bommel terug naar huis. Daar gaat hij na 'zware weken' tot rust komen en zich stilaan voorbereiden op het wereldkampioenschap. Het bereiken van dit toernooi schaalt de coach hoog in op zijn cv. "Laat ik het zo zeggen. Het WK 2010 met Oranje staat op 1 en de UEFA Cup winnen met Feyenoord staat op 2, maar dit komt heel dicht in de buurt. Ik wist vooraf dat dit een echt voetballand was en dat er mogelijkheden waren, maar we zijn van ver gekomen en het is niet gemakkelijk geweest om ons met Saoedi-Arabië als achtste land in de wereld voor het WK te plaatsen."

Van Marwijk wist in 2010 dus de finale van het WK in Zuid-Afrika te bereiken met Oranje, waarmee hij daarna een teleurstellend EK 2012 beleefde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen