WK-kwalicatieduel Zuid-Afrika moet opnieuw worden gespeeld

6 september 2017, 22:38

De FIFA heeft besloten dat de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Zuid-Afrika en Senegal opnieuw moet worden gespeeld. Beide landen troffen elkaar op 12 november 2016, maar die wedstrijd stond onder leiding van een corrupte scheidsrechter. In de interland was een hoofdrol weggelegd voor Thulani Serero. De oud-Ajacied, die nu bij Vitesse speelt, nam namelijk de 2-0 voor zijn rekening. 

Destijds won Zuid-Afrika de thuiswedstrijd met 2-1, maar al snel bleek dat scheidsrechter Joseph Odartei Lamptey geen zuiver geweten had. De Ghanees maakte zich namelijk schuldig aan het manipuleren van wedstrijdresultaten. In maart van dit jaar schorste de FIFA hem al voor het leven en de bond heeft nu besloten dat de wedstrijd opnieuw moet worden gespeeld. De exacte datum is nog niet bekend, maar de FIFA meldt wel dat de wedstrijd in november zal plaatsvinden.

Voor de kwalificatiegroep kan het besluit van de FIFA nog grote gevolgen hebben. Senegal staat nu derde in de groep, maar kan bij een zege in het inhaalduel de leiding in de Afrikaanse groep overnemen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen