De Jong: "Ik ga ervoor om de plek terug te veroveren"

6 september 2017, 13:22

Luuk de Jong moet zich bij PSV, na het afketsen van de transfer naar Girondins Bordeaux, richten op de concurrentiestrijd met Jürgen Locadia. Voorlopig moet hij hem voor zich dulden in de spits. De Jong is vastberaden om in Eindhoven weer spits nummer één te worden.

"Concurrentie is goed bij een topclub. Hij heeft er hard voor gewerkt en zichzelf laten zien, maar ik ga ervoor om de plek terug te veroveren", zegt De Jong tegen het Eindhovens Dagblad. "Ik ben meer een 'targetman', iemand die door de lucht en door de lucht in de zestien gevaarlijk kan zijn en ook een aanspeelpunt. Jürgen heeft een goed schot, ook oog voor anderen en kan wat meer zwerven waardoor anderen de ruimtes in kunnen duiken. Hij heeft een ander soort speelstijl."

Zijn transfer naar Bordeaux leek in kannen en kruiken, totdat een grootaandeelhouder daar een stokje voor stak. "Ik zet de knop om en focus me volledig op PSV. Dat was daarvoor overigens ook gewoon zo omdat ik op het veld altijd alles wel van me af kan schuiven. Ik moet mezelf bewijzen in de minuten die ik krijg in wedstrijden en op trainingen. En ja, het zit nou eenmaal niet altijd mee in het leven. Dat wist ik al."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen