Van Marwijk en co aan zet na last-minute zege Australië

5 september 2017, 14:07   Bijgewerkt: 5 september 2017, 14:12

Het wordt voor Bert van Marwijk nog een hels karwei om het WK 2018 te halen met Saudi-Arabië. Op deze vrijdag vanaf 19.30 uur moét de Nederlandse trainer met zijn ploeg een goed resultaat halen tegen Japan om rechtstreeks naar het WK te mogen. Anders is Australië, dat op deze middag nipt met 2-1 van Thailand won, de ploeg die doorgaat.

Australië moest tegen de Thaise opponent een overwinning boeken om de druk vol op Saudi-Arabië te houden. Dat lukte, maar ging zeer moeizaam. De ploeg van bondscoach Ange Postecoglou won dankzij een treffer van Mathew Leckie in de 86ste minuut met 2-1 van Thailand. Tomi Juric (ex-Roda JC) en Pokkhao Anan waren daarvoor al tot scoren gekomen. Gunstig voor Van Marwijk en consorten is wel dat de schade voor Thailand zeer beperkt bleef en het doelsaldo daarom sowieso geen probleem zal vormen.

Door het late doelpunt en de daaruit voortvloeiende zege staat Australië nu op zestien punten. Saudi-Arabië, dat later op deze dinsdag dus tegen Japan speelt, moet drie punten pakken om de Socceroos op doelsaldo te passeren. Gebeurt dat niet, dan blijft Australië op de tweede plek staan. Japan is met twintig punten al als groepswinnaar geplaatst voor het WK.

Als Saudi-Arabië niet wint van Japan, dan gaat het de play-offronde in. Dan speelt het tegen de nummer drie van de andere Aziatische WK-kwalificatiepoule: Zuid-Korea, Syrië of Oezbekistan.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen