Groep E: Denemarken houdt bereiken WK in eigen hand

4 september 2017, 19:58

Denemarken blijft het bereiken van het WK in eigen hand houden. De Scandinaviërs, met Nicolai Jörgensen in de basis, wonnen maandag met 1-4 op bezoek bij Armenië. Bondscoach Age Hareide zag zijn ploeg in Yerevan een achterstand goedmaken. Thomas Delaney was met een hattrick de gevierde man.

Ruslan Koryan liet Denemarken flink schrikken. Met een hard en hoog schot in de hoek hielp hij Armenië, dat allang geen kans meer heeft op het WK, aan een voorsprong. Denemarken liet zich niet van de wijs brengen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Na een kans van Andreas Cornelius kopte Delaney wel raak.

Het was Christian Eriksen die Denemarken nog voor rust meer lucht gaf. De oud-Ajacied toonde zijn traptechniek met een rake vrije trap keurig in de linkerhoek. Via Jörgensen hadden de Denen in de tweede helft verder afstand kunnen nemen van Armenië. De Feyenoord-spits kwam oog in oog met doelman Grigor Meliksetyan, maar faalde.

Lasse Schöne speelde nog een klein kwartiertje mee bij Denemarken, Ajax-collega Kasper Dolberg bleef de hele wedstrijd op de bank. Zij zagen dat Delaney nog twee keer scoorde en daarmee de eindstand op 1-4 bepaalde. Denemarken gaat tijdelijk aan kop in groep E. Polen kan die koppositie weer overnemen als het wint van Kazachstan.

Denemarken zal zich in eerste instantie richten op de strijd om de tweede plaats, waarin Montenegro de belangrijkste concurrent is. De Montenegrijnen kunnen maandagavond bij winst op Roemenië in punten gelijk komen. Beide landen staan in oktober tegenover elkaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen