Sparta legt met Proschwitz ervaren aanvaller vast

4 september 2017, 12:16

Sparta heeft op de vierde dag na het verstrijken van de transferdeadline toch nog een versterking gevonden voor haar voorhoede. De Rotterdamse club is met Nick Proschwitz een contract voor één jaar, met de optie voor nog een seizoen, overeengekomen. De 30-jarige aanvaller was transfervrij, na zijn vertrek bij Sint Truiden.

"Na het vertrek van onder andere Mathias Pogba zochten we nog een aanvaller die complementair kan zijn aan de aanvallers die we reeds hebben in onze selectie. Met ruim driehonderd wedstrijden en bijna honderd doelpunten in het betaalde voetbal en het spelen in meerdere competities voegen we daarmee ook ervaring toe aan onze jonge selectie", zegt Sparta-coach Alex Pastoor op de clubwebsite over Proschwitz.

Proschwitz speelde in de jeugd voor Greuther Fürth en belandde via de tweede elftallen van 1899 Hoffenheim, Hamburger SV, VfL Wolfsburg en Hannover 96 bij FC Vaduz. Daarna speelde de Duitser nog voor FC Thun, Paderborn, Hull City, Barnsley, Brentford, Coventry City, opnieuw Paderborn en Sint Truiden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen