Bondscoach Luxemburg na stunt: "Historisch resultaat"

4 september 2017, 09:07

Luc Holtz, de bondscoach van Luxemburg, is een trots man. De voetbaldwerg stuntte zondag door Frankrijk in Toulouse in de onderlinge WK-kwalificatiewedstrijd op een 0-0 gelijkspel te houden.

"Natuurlijk zijn wij trots op dit succes, dat we met veel passie en ook een beetje geluk hebben behaald", aldus Holtz. "Frankrijk heeft een heel goed team en het is indrukwekkend hoe ze de bal rond laten gaan. Volgens mij hoeft de tegenstander zichzelf niets te verwijten. Ze hebben een hoog tempo gehanteerd en tactisch deden ze ook de juiste dingen. Wij hebben alleen weinig weggegeven en zonder ruimte wordt het in het voetbal ontzettend lastig. Voor ons is dit een historisch resultaat. Tegen deze landen haal je zelden een punt."

Door het gelijkspel staat Luxemburg niet langer onderaan in groep A. Op doelsaldo nam het de vijfde plek over van Wit-Rusland. Frankrijk is ondanks de remise nog steeds de koploper, met zeventien punten. Zweden staat tweede met zestien punten, gevolgd door Nederland (dertien stuks) en Bulgarije (twaalf).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen