Het WK is nóg verder weg: "We moeten positief blijven"

4 september 2017, 07:00

Het Nederlands elftal wist Bulgarije zondagavond met 3-1 opzij te schuiven, maar het WK 2018 is niet bepaald meer in het zicht geraakt. Omdat Zweden met 0-4 zegevierde bij Wit-Rusland, is de weg naar Rusland eigenlijk alleen nog maar hobbeliger geworden. Met nog twee speelronden te gaan moeten er zes doelpunten goedgemaakt worden ten opzichte van de Zweedse ploeg.

Dankzij de eerste twee interlandgoals van Davy Pröpper en een doelpunt van Arjen Robben won Oranje in de ArenA met 3-1 van Bulgarije. Daley Blind noteerde twee assists, Quincy Promes was één keer de leverancier. Nederland was stukken beter dan de Bulgaren, maar moest de score eigenlijk hoger laten uitvallen. Niet alleen omdat de ploeg van Dick Advocaat superieur was aan de tegenstander, maar ook omdat Zweden dus een riante winst boekte in Minsk. De Scandinaviërs liepen dus opnieuw uit in het doelsaldo. De WK-play-offs zijn slechts een klein stipje aan de horizon.

En wordt de tweede plaats uiteindelijk nog bemachtigd, dan mag Nederland ook nog eens niet de slechtste van de negen nummers twee zijn (op basis van de resultaten tegen de bovenste vijf punten). Momenteel is Montegro de slechtste nummer twee. Het land aan de Adriatische zee heeft evenveel punten als Nederland, maar heeft nog een duel tegoed.

FCUpdate.nl sprak na afloop van de overwinning op Bulgarije met meerdere internationals. Gezamenlijk deelden ze dezelfde gedachten. De strekking: Oranje had vaker moeten scoren tegen Bulgarije, het is balen dat Zweden zo dik won, het WK is nog haalbaar en het Nederlands elftal gaat alles in het werk zetten om dat zo gewenste play-offticket te grijpen.

Kritiek

Janssen is getergd als we hem naar de consequenties van de ruime winst van Zweden vragen. "Het is typisch dat iedereen meteen naar Zweden vraagt", vindt de spits, die dit jaar met zijn teamgenoten bij Oranje al een flinke portie kritiek kreeg. Ook na het 4-0 verlies in Parijs. De negativiteit stoort Janssen, zo geeft de speler van Tottenham Hotspur aan. "Er is veel kritiek op ons geweest na donderdag. Dat was terecht, maar ik heb het idee dat het daarvoor ook af en toe vrij negatief was. En dan spelen we nu een goede pot tegen Bulgarije, maar gaat iedereen alsnog over Zweden praten", stelt Janssen, die wel aangeeft dat Oranje meer goals had moeten maken. "Het vertrouwen is wel terug."

Positief blijven

Daar is Quincy Promes het mee eens. Ook hij roept, net als zijn voorgangers, om een positieve benadering. "We leven nog, dus is er nog hoop. Zolang het nog kan, moeten we er vol voor gaan. Het maakt niet uit hoe het gebeurt. Het wordt een zware klus, maar het is mogelijk. We moeten aanvallen, we moeten goals maken. We moeten de volgende wedstrijden minimaal drie keer scoren. Elke wedstrijd is cruciaal. We moeten vaak scoren en zorgen dat we naar het WK gaan. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit lukt."

Videointerviews

Pröpper blinkt uit: "Niet verwacht dat ik zou spelen"

Vincent Janssen stoort zich aan negativiteit rond Oranje

Quincy Promes: "We moeten nu aanvallen

Hoedt: "Positief blijven en twee wedstrijden winnen"

Door: Koen Jans

[photo,108547,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen