Zweden werkt aan doelsaldo in en tegen Wit-Rusland

3 september 2017, 19:59

Zweden heeft zondagavond een vrij eenvoudige zege geboekt in en tegen Wit-Rusland. Het werd 0-4 in de Borisov Arena. Daarmee stijgt het land voorlopig naar de eerste plek in groep A van de WK-kwalificatie en doet het eveneens goede zaken wanneer het om het doelsaldo gaat.

Na achttien minuten spelen was het Emil Forsberg die de score opende voor Zweden op aan geven van Mikael Lustig. Toen de ban eenmaal was gebroken ging het snel. Zo'n vijf minuten later viel ook de tweede treffer. Christoffer Nyman verdubbelde de score. 

Enkele minuten voor rust werd het ook nog 0-3. Marcus Berg, die in Nederland uitkwam voor FC Groningen en PSV, was trefzeker was trefzeker op aangeven van Forsberg. Daarmee leek Zweden flink aan het doelsaldo te gaan werken, maar in de tweede helft werd nog slechts één keer gescoord. Andreas Granqvist benutte vlak voor tijd een strafschop.

Zweden is op doelsaldo de nieuwe koploper in groep A met hetzelfde aantal punten als Frankrijk. Wel komen de Fransen zondagavond om 20.45 uur nog in actie tegen Luxemburg. Het verschil tussen Nederland en Zweden blijft drie punten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen