Turkse bondscoach: "Niet makkelijk om spelers te motiveren"

3 september 2017, 11:05

De Turkse bondscoach Mircea Lucescu vindt de zege (2-0) van Oekraïne van zaterdag terecht, maar benadrukt ook dat beide goals niet hadden mogen tellen. Andriy Yarmolenko, maker van beide doelpunten, stond buitenspel en scoorde nadat de bal over de achterlijn was geweest.

"Oekraïne verdiende te winnen", zei Lucescu na afloop. De Roemeen stond voor het eerst aan de zijlijn bij Turkije, waar Fatih Terim uit zijn functie was ontheven. "Maar het eerste doelpunt was duidelijk buitenspel. Vervolgens maakten zij de tweede goal, maar zagen we op televisie dat de bal buiten het veld was geweest. Hier moet je me omgaan, maar het was niet makkelijk om de spelers na de 2-0 achterstand te motiveren. Bovendien bezorgde Artem Besedin Serdar Aziz een gebroken neus en had hij een rode kaart moeten krijgen."

Het wordt voor Turkije een hels karwei om zich in de laatste drie kwalificatiewedstrijden te plaatsen voor het WK. IJsland en Kroatië hebben twee punten meer. De Kroaten moeten de door hevige regenval gestaakte wedstrijd van zaterdag nog afmaken. Oekraïne gaat daarom in ieder geval tijdelijk aan kop in poule I, Turkije volgt op drie punten.

Lucescu: "We houden een kans. Het verlies van IJsland (1-0 op bezoek bij Finland, red.) zorgt voor andere verhoudingen tussen de vier kansrijke landen. We moeten zorgen dat we de resterende drie wedstrijden winnen." Turkije speelt dinsdag tegen Kroatië en treft volgende maand IJsland en Finland.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen