Groep D: Servië profiteert optimaal van misstap Ierland

2 september 2017, 20:08

Servië heeft zaterdag goede zaken gedaan in de WK-kwalificatie. De Serviërs wonnen in Groep D zelf eenvoudig met 3-0 van Moldavië, en zagen medekoploper Ierland dure punten morsen op bezoek bij Georgië (1-1).

Servië - Moldavië 3-0

In het natte Belgrado kende Servië een eenvoudige avond. Binnen een half uur hielpen Mijat Gacinovic en Aleksandar Kolarov hun land aan een 2-0 voorsprong. Daarnaast zag Aleksandar Mitrovic (foto) nog een doelpunt voor buitenspel afgekeurd worden, en belandde een kopbal van hem op de paal. Mitrovic scoorde later wel. Negen minuten voor tijd maakte hij de derde Servische treffer.

Georgië - Ierland 1-1

Voor Servië kwam er ook goed nieuws uit Georgië, waar Ierland twee punten liet liggen. De Ieren kwamen nog wel op voorsprong, omdat Shane Duffy profiteerde van een fout van doelman Giorgi Makaridze. Het was voormalig Vitesse-speler Valeri Qazaishvili die voor rust  voor de gelijkmaker zorgde. Ierland kreeg na rust kansen op de 1-2, maar die waren niet aan Shane Long en James McClean besteed.

Met nog drie wedstrijden op het programma gaat Servië met vijftien punten aan kop, Ierland volgt op twee punten. Wales en Oostenrijk komen vanavond ook nog in actie. De winnaar komt tot op twee punten van Ierland. Interessant is dat Ierland Servië nog ontvangt, en nog op bezoek gaat bij Wales.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen