Advocaat: "Hoe we winnen? Dat is totaal onbelangrijk"

2 september 2017, 14:23

De kansloze nederlaag in Parijs kwam donderdagavond hard aan bij het Nederlands elftal. Lang tijd om te herstellen heeft Oranje niet gehad, aangezien zondagavond al de cruciale ontmoeting met Bulgarije wacht. Volgens Dick Advocaat heeft de selectie de knop omgezet en telt er zondag in Amsterdam maar één ding: winnen.

Op de persconferentie blikte de 69-jarige bondscoach nog even terug op de 4-0 nederlaag tegen Frankrijk. "Die Fransen een geweldige groep van veertig man. Dat is de realiteit. Als spelers met die kwaliteiten gas geven, dan moet je wel heel sterk zijn om dat op te pakken. Dat waren we niet. Daar kan ik wel een heel verhaal bij vertellen, maar dat is gewoon de realiteit", spreekt Advocaat klare taal. "Dat wil niet zeggen dat onze jongens niet willen. Ik ben er van overtuigd dat ze morgen tot het gaatje gaan om te winnen, want iedereen wil naar Rusland."

De 4-0 zeperd was de grootste nederlaag voor het Nederlands elftal sinds 1961. "We zijn enorm verwend geweest in Nederland, maar je krijgt een moment dat het minder wordt", beseft Advocaat. Ondanks de veranderde status van Nederland blijft de coach geloven in een goede afloop. "Wij zijn nog steeds van mening dat we goed genoeg zijn om het WK te halen. We kunnen ons nog kwalificeren en daar moeten we in geloven. We moeten nu ook stoppen om te praten over Frankrijk. Die gasten moeten het morgen laten zien. Hoe we winnen? Dat is totaal onbelangrijk."

Waar Nederland in Frankrijk vooral achter de bal aanliep, wil Advocaat morgen zelf het heft in handen nemen. "We moeten winnen. Wij gaan het initiatief nemen, meer dan we tegen Frankrijk deden. Bulgarije zal ons laten komen en dan moeten we bij machte zijn om iets te doen. Zij moeten natuurlijk ook winnen", aldus de coach, die vindt dat Oranje nog steeds de favoriet is. "Wij moeten het idee hebben dat we beter zijn dan Bulgarije. We moeten beter spelen dan tegen Frankrijk en ik verwacht zeker revanche van de spelers. Als je thuis speelt tegen Bulgarije, dan moet je denken dat je beter bent."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen