Jong Ajax wint bij Jong PSV, Oss verspeelt voorsprong

1 september 2017, 22:08   Bijgewerkt: 1 september 2017, 22:19

Jong Ajax is na drie speeldagen nog zonder puntenverlies in de Jupiler League. De Amsterdamse beloften wonnen vrijdag de topper bij Jong PSV zonder problemen. Het werd 0-3 op Sportcomplex De Herdgang in Eindhoven. FC Oss en Jong AZ slaagden er niet in hun honderdprocentscore intact te houden. Oss verspeelde bij Telstar een 0-2 voorsprong (3-3), Jong AZ verloor met 1-0 bij Jong FC Utrecht.

Al binnen negen minuten leidde Jong Ajax, de ploeg van coach Michael Reiziger, met 0-1 in Eindhoven. Mateo Cassierra opende de score op aangeven van Zian Flemming. De Colombiaane aanvaller verrichtte vlak voor rust het voorbereidende werk bij de 0-2 van David Neres. Flemming zorgde in de 56ste minuut uit een vrije trap, waarbij Jong PSV-keeper Eloy Room er niet overtuigend uitzag, voor de 0-3 eindstand.

Door doelpunten van Richard van der Venne en Istvan Bakx ging FC Oss op visite bij Telstar pauzeren met een 0-2 voorsprong. In de eerste twintig minuten van het tweede bedrijf zette de thuisclub het duel echter op haar kop. Door een zuivere hattrick van Mo Hamdaoui ging Telstar van 0-2 achter naar 3-2 voor. Invaller Fisayo Adarabioyo, die deze week werd gehuurd van NAC Breda, redde in de 81ste minuut nog wel een punt voor Oss.

Met overwinningen op FC Den Bosch en RKC Waalwijk kende Jong AZ een goed debuut in de Eerste Divisie, waaraan het mag deelnemen na haar titel in de Tweede Divisie afgelopen jaargang. Op bezoek bij Jong FC Utrecht, dat nog geen punten had gepakt dit seizoen, ging het echter mis voor de Alkmaarders. Door een eigen doelpunt van Pantelis Hatzidiakos zes minuten voor tijd werd het 1-0 voor de formatie uit de Domstad.

Jong AZ zakte naar de vijfde plek, die het moet delen met Fortuna Sittard, omdat NEC en MVV passeerden. De Nijmegenaren kwamen dankzij een 2-1 zege op FC Eindhoven in De Goffert, net als FC Oss en MVV, op zeven punten. Sven Braken, die voor rust al voor de 1-0 had getekend, maakte acht minuten voor het eindsignaal het verschil voor NEC. FC Eindhoven was in de tachtigste minuut via Kyle da Silva langszij gekomen. MVV versloeg door doelpunten van Jonathan Okita, Pieter Nys en Attila Yildirim FC Den Bosch met 3-0. Fortuna Sittard was op eigen veld met 2-1 de baas over Almere City FC. Stefan Ashkovski scoorde in de eerste helft twee keer voor de Limburgers, door een goal van Arsenio Valpoort in de tachtigste minuut werd het weer spannend.

Go Ahead Eagles is na drie speelronden nog steeds zonder winst. Ditmaal speelde de degradant met 1-1 gelijk bij Helmond Sport. Door een doelpunt van Leon de Kogel in de 29ste minuut leek de Overijsselse club wel te gaan winnen in Helmond, maar de thuisclub kwam in de extra tijd toch nog langszij. Jordy Thomassen kreeg het publiek in het Lavans Stadion aan het juichen met de 1-1. FC Dordrecht en FC Emmen hielden elkaar aan de Krommedijk op een 2-2 gelijkspel. Youri Loen redde met een goal in de 86ste minuut het punt voor de bezoekers.