Kranten keihard voor Oranje: "Niets te zoeken op het WK"

1 september 2017, 08:38

Nederlandse media zijn keihard voor Oranje, dat donderdag tegen Frankrijk geen schijn van kans had. Ondanks de pijnlijke 4-0 nederlaag in Parijs houdt Nederland zicht op het WK. Ondanks dat vragen de kranten zich af of de ploeg van Dick Advocaat daar überhaupt wat te zoeken heeft. Ook de toonaangevende Franse sportkrant L'Équipe had geen goed woord over voor Oranje.

De Volkskrant is in ieder geval duidelijk. "Dit Oranje, vierde in de stand nu, heeft niets te zoeken op het WK", oordeelt de ochtendkrant. "Frankrijk was een klasse of vijf beter. Conditioneel, speltechnisch, in alles. Het leek alsof ze van een andere planeet kwamen, de Fransen, afgedaald om voetbal te doceren. Het was schitterend om te zien, het flitsende spel. Heerlijk."

Het Algemeen Dagblad kopt met "Pijnlijk & Genant" en vond Oranje hopeloos falen in de missie in Parijs. "Het WK is nog altijd binnen handbereik, gek genoeg, maar wat heeft deze ploeg daar te zoeken?" De Telegraaf spreekt van een 'dreun' en een 'drama'. "In Parijs was de ploeg van Dick Advcoaat kansloos tegen de Haantjes. Na een uur was de moed het meegereisde Oranjelegioen in het Stade de France al in de schoenen gezonken."

L'Équipe

Sportkrant L'Équipe beoordeelde het Nederlands elftal met een 3.2. Geen enkele Oranje-international kreeg een voldoende. Quincy Promes was in de ogen van de Fransen met een 5 'uitblinker'. Wesley Hoedt en Kevin Strootman werden met een 2 als laagste beoordeeld.

Oranje moet de resterende drie kwalificatiewedstrijden winnen om zicht te houden op de tweede plaats. Zondag speelt het Nederlands elftal tegen Bulgarije

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen