Heerenveen haalt doelman Hansen terug naar Eredivisie

31 augustus 2017, 19:28

Martin Hansen keert terug in de Eredivisie. SC Heerenveen huurt de doelman met een verleden bij ADO Den Haag van het Duitse FC Ingolstadt 04. De Friezen halen hem als vervanger voor de geblesseerde Warner Hahn, die in de seizoensopener tegen FC Groningen geblesseerd raakte aan zijn schouder en een tijd uit de roulatie is.

Hansen raakte in zijn ADO Den Haag-periode vooral bekend door zijn hakbal van twee seizoenen geleden tegen PSV, waarmee hij in blessuretijd voor de 2-2 zorgde. Een jaar geleden trok de Deen de deur bij ADO achter zich dicht en koos hij voor een avontuur in de Bundesliga. Met Ingolstadt degradeerde Hansen naar de 2. Bundesliga. De Scandinaviër kwam tot 26 officiële wedstrijden voor Ingolstadt.

Door de afwezigheid van Hahn stond Wouter van der Steen de laatste wedstrijden op doel bij Heerenveen, dat zich deze week ook versterkte met Nicolai Naess en John Iredale. Met het aantrekken van Hansen zijn de Friezen klaar op de transfermarkt, zo heeft technisch manager Gerry Hamstra laten weten aan Omrop Fryslân.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen